onsdag 21 februari 2007

"Allt skapat är lagt under tomhetens välde"!
Romarbrevet 8:20

-Det finns så många som upplever tomhet i sina liv idag! Många fyller sina liv med saker som inte är bra för dem i längden. Det kan vara allt från det man stoppar i sig, i form av alkohol och mat, till uppgifter som inte leder någonstans. Jag tror att det finns många som har svårt att hitta en mening i sina liv. Därför köper man allt från upplevelser till materiella saker, för att en kort stund senare uppleva tomheten igen.

Romarbrevet visar på att vi blir rättfärdiga genom tron på Jesus Kristus. Be och du skall få, står det i Bibeln, även sök och du skall finna samt knacka så skall dörrar öppnas. Släpp in Gud i Ditt liv och släpp ut tomheten.


1 kommentar:

Anders Branderud sa...

Hej!

Mikael skriver: ” Romarbrevet visar på att vi blir rättfärdiga genom tron på Jesus Kristus.”

Jag vill kommentera.
[Att skilja åt,] Den historiska Mashiakh (Messias) som det står skrivet om i originalversionen av det som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” [not 1] var en Ribi [det var hans titel] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”. Han och hans efterföljare – de kallades Netzarim - praktiserade direktiven i Torah [”Moseböckerna”] och för att följa honom måste man praktisera direktiven i Torah [not 2]. Netzarim accepterade inte Paulus brev och ”evangelierna”, eftersom dem strider mot Torah [not 1].

Ribi Yehoshua – Messias - levde och praktiserade direktiven i ”Moseböckerna” med ett uppriktigt hjärta, han dog oskyldig och blev ett offer. På grund av detta kan den perfekta Skaparen ge Sin förlåtelse för de tillkortakommanden (i att hålla direktiven i Torah) hos alla de som gör sitt yttersta i att följa Skaparens direktiv i Torah (i enlighet med vad som står i ”Hesekiel” kapitel 18 (på hebreiska)) i den judiska Bibeln; samt hos dem som har medvetet brutit mot ett direktiv i Torah - t.ex. brutit mot förbudet att äta fläsk - och upphör med sin överträdelse och istället börjar göra sitt bästa att praktisera alla direktiv i Torah icke-selektivt till det bästa av sin förmåga.

Detta strider mot den kristna frälsningsläran. Ribi Yehoshua var en människa, ingen inkarnerad ”människo-gud”; och han lärde sina efterföljare hur man fick en relation med Fadern, inte med ”Jesus”.

Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i Torah – och leder en in i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

Noter:
1: Påstående bevisat på denna länk: Länk
2: Påståenden bevisade på Netzarims hemsida – se Netzarim

Vänligen,
Anders Branderud